SUBÜ ailesine hoş geldiniz.

Geleceğinizi kurgulayan bir tercih sürecinin ardından artık Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) öğrencileri oldunuz. Bu nedenle hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Hayatınızda ve eğitim sürecinizde yeni bir pencere açılırken, yapmış olduğunuz bu tercih sizlerin de çabalarına bağlı olarak gelecekte ülkemize ve dünyaya güzel hizmetlerde bulunmanıza önemli imkânlar sağlayacaktır. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından özel bir kategoriye alınarak ‘Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler’ arasında değerlendirilen üniversitemiz bunun için oldukça elverişli imkânlar sunuyor.

Geliştiricisi olduğumuz +1 Eğitim Modeli ile en az bir döneminizi tam zamanlı olarak iş dünyasında geçirecek ve henüz mezun olmadan iş deneyimi kazanacaksınız. Ayrıca uygulamalı dersleriniz diğer üniversitelere oranla daha fazla olacak. Böylelikle bir yandan gelecekteki mesleğinizin teorisini öğrenirken diğer yandan da uygulamada uzmanlaşacak, işin içerisinde bizzat yer alacaksınız. Üniversitemizde bilgiyi beceriyle bütünleştireceksiniz.

Üniversite demek tabi ki sadece ders demek değil. Artık yetişkin birer birey oldunuz ve üniversitenin size sunduğu imkânlardan yararlanarak sosyal faaliyetlerde yer almak, kulüplerde görev alarak sosyal yönünüzü kuvvetlendirmek, bununla birlikte gelecekteki kariyerinize yatırım yapmak sizlerin elinde. İhtiyacınız olduğu anlarda biz ilgili birimlerimiz ve Kariyer Merkezimiz ile yanınızda olacağız.

Artık yeni ama 46 yıla uzanan köklü birimleri bulunan, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu niteliklere ve toplumun ihtiyaç duyduğu vasıflara sahip insanlar yetiştirmeyi amaç edinen SUBÜ ailesinin birer parçasısınız. Mezun olduktan sonra da ailemizin parçası olmaya devam edeceksiniz.

Başarılı ve kendinizi geliştirebileceğiniz bir üniversite hayatı geçirmenizi yürekten diliyorum. Şunu unutmayın ki ülkemizin payidar olması ve gelecekteki hedeflerine ulaşabilmesi için en önemli kaynağı sizlersiniz.

Bilgiyi beceriyle bütünleştiren üniversitemize hoş geldiniz.

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık

Görseller