Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Harran’da düzenlenen ‘Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’nda (ISITES2019) üretken bilimsel etkinlikleri desteklediklerini söyledi.

Bu yıl 7’ncisi Şanlıurfa’da düzenlenen “Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu” Harran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Akademik Platform’un iş birliği ile gerçekleştirildi. 2 gün süren sempozyumda bilim insanları çalışmalarını ve fikirlerini paylaşırken, sempozyumda 10 farklı ülkeden toplamda 118 bildiri sunuldu.

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde gerçekleşen sempozyuma, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, SUBÜ Rektör Yardımcısı ve Akademik Platformu ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Naci Çağlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Dünyanın Her Yerinde Bilimsel Etkinlikleri Destekliyoruz”

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptığı açılış konuşmasında; uluslararası bu organizasyonun bir parçası olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu belirterek, dünyanın her yerinde üretken bilimsel etkinlikleri desteklediklerini belirtti.

Akademik Platform çalışmalarından bahsederek sözlerine başlayan SUBÜ Rektör Yardımcısı ve Akademik Platform ve Sempozum Başkanı Prof. Dr. Naci Çağlar, ISITES’i daha önce Sakarya, Karabük, Alanya, Valencia ve Bakü de düzenlediklerini hatırlatarak, “ISITES2019’u Şanlıurfa’da düzenlemekten dolayı oldukça memnunuz. Bu anlamda ev sahipliği yapan Harran Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

“Sempozyumun Hayırlar Getirmesini Temenni Ediyorum”

Şanlıurfa tarihinin çok eskilere dayandığını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “İsmimizi aldığımız Harran okulunda çok değerli bilim adamları yetişmiştir. Bunların her birisi ayrı ayrı tez konuları olarak ele alınabilir. Üniversiteleri teknik konularda buluşturan sempozyumumuzun ülkemize ve üniversitelerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise yaptığı konuşmada; ISITES2019 sempozyumunun hem organizasyon ortağı olmaktan hem de Urfa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Ayrıca bu sempozyumun çok geniş bir alanda organize edilmesinin ortak çalışmaların ve akademik sahadaki iş birliklerinin önünü açması anlamında önemli olduğunu ifade etti.