Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 'Kim Tutar Seni' adlı yarışma ile yeni iş fikirlerine yeni ufuklar açacak.

MÜSİAD Sakarya Şubesi AR-GE ve Araştırma Komisyonu'nun hayata geçirdiği Kim Tutar Seni Projesi için Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve (SUBÜ) Sakarya Üniversitesi (SAÜ) arasında protokol imzalandı. MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun, SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık ve SAÜ Rektörü Fatih Savaşan arasında imzalanan protokol çerçevesinde Sakarya ve bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve inovatif iş fikirlerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Fikirlere Destek

Protokol sonrası açıklamalarda bulunan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık "Günümüzde gerçek sorun fikirlerin üretime dönüşmemesinden kaynaklanıyor. Ya fikir var sermaye yok ya da sermaye var fikir yok. Bu sarmaldan kurtulmanın yolunu açacak önemli bir protokol imzaladık. Böylelikle fikri olan gençlerimizin sermayeden kaynaklı sıkıntılarına çözüm üretmiş olacağız, gençlerle iş dünyasını bir araya getirmiş olacağız. Üniversitelerimiz de bu işbirliğinin kurulmasına öncülük edecekler" ifadelerini kullandı.

“Tüm Gençleri Bu Projeye Davet Ediyorum”

Proje ile fikirlerin tasarıma, tasarımların da ürüne dönüşeceğini ifade eden Sarıbıyık, "İnsanın en verimli çağı 25'li yaşlardır şeklinde bir değerlendirme var ama genellikle 25'li yaşlardaki gençlerin fikrine önem verilmiyor. Bu tür projelerle birlikte gençlerimizin fikirlerine hem önem verilmiş oluyor hem de desteklenmeleri sağlanıyor. Bu kapsamda MÜSİAD Sakarya Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum. Tüm gençleri bu projeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

“Güzel Çalışmalar Çıkacağından Eminim”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, "MÜSİAD ve şehrin iki üniversitesinin ortak projesi olan bu yarışma umarım ki gençlerimizi fikirlerini hayata geçirme konusunda teşvik eder. Sakarya olarak çok parlak bireylere sahibiz. Çok güzel çalışmalar çıkacağından eminim. Çocuklar, denemekten hiçbir zaman korkmayın. Okulda birçok şey öğreniyorsunuz ancak bu tecrübeler ile okul, okul oluyor. Kendinizi sınamaktan ve denemekten geri durmayın. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

“Parlak ve Özgün Fikirlere İhtiyaç Var”

İmza töreninde konuşan MÜSİAD Sakarya Başkanı Coşkun, "Şehrimizin gençlerine ve aydın zihinlerine kendini kanıtlama, fikrini hayata geçirme ve en önemlisi katılımla beraber tecrübe kazanma fırsatı sağlamak MÜSİAD'ın gurur duyduğu noktadır. Ülkemizin ve bizlerin gelecek nesillerdeki parlak ve özgün fikirlere ihtiyacı var. Bu projeyi hazırlayıp, hayata geçmesinde katkı sağlayan AR-GE ve Araştırma Komisyonu'na teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Yarışma Hakkında

Kim Tutar Seni adlı yarışmaya katılmak isteyen adaylar başvurularını www.kimtutarseni.org sayfası üzerinden online olarak yapacak. İş fikirleri ve projeleriyle ön elemeyi geçen adaylar daha sonra eğitime tabi tutulacak. Eğitim kapsamında adaylara inovatif iş fikirlerini doğru bir zeminde kurgulayabilmeleri için çeşitli dersler verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar başvurularını 27 Aralık tarihine kadar yapabilecek. Şubat ayında yapılacak değerlendirmenin ardından yarışmanın kazananları Mart ayında belli olacak.