Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri Kaynarca İlçesi Karaçalı Köyü’nde Fidan Dikme etkinliği gerçekleştirdi. Öğrencilerin bölgeye 100 adet Defne fidanı diktiği etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da katıldı. Rektör Sarıbıyık,  öğrencilere Kaynarca'ya anlamlı bir iz bıraktıklarını belirterek teşekkür etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Kaynarca Orman Bölge Şefliği işbirliği ile Kaynarca İlçesi Karaçalı Köyü’nde fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın yanı sıra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Göçer, Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyeleri Mustafa Yılmaz ve Selma Kılıç Kırılmaz ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü öğrencileri katıldı. İlk fidanı Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın diktiği etkinlikte öğrenciler bölgeye 100 adet Defne fidanı dikti. “Melen Balsuyu Projesi” kapsamında bölgeye Lavanta, Biberiye, Adaçayı, Kekik, Defne, Akasya ve Ihlamur türleri olmak üzere 14 km’lik kısımda bir milyon adet aromatik fidan dikimi gerçekleştirilmişti. Projeyle aromatik bitkilerin ekonomik anlamda bölgeye katkı sağlayacağı belirtiliyor.