Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla bir internet platformu olan 'Yetenek Kapısı'nı üniversitelerin hizmetine sundu.

Kariyer Merkezleri’nin ihtiyaçlarına göre hazırlanan 'Yetenek Kapısı' platformu gençler ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerini sağlıyor.

Öğrenciler ve mezunlar, 'Yetenek Kapısı'nda profil oluşturarak, kariyer ağına ilk adımı atabilecek. Oluşturulan profil aracılığıyla, kariyer fuarları, etkinlikler ve eğitimler incelenebilecek. Gençler söz konusu etkinlik ve eğitimlere, 'Yetenek Kapısı' üzerinden başvurabilecek. Öte yandan, 'Yetenek Kapısı' işverenler için de doğru ve hızlı insan kaynağına ulaşmayı kolaylaştıracak. İşverenler, bünyelerinde gerçekleşecek iş ve staj ilanlarını, fuar ve etkinlikleri ağ üzerinden gençlere daha kolay duyururken, gençler de bu duyurular üzerinden işverenlerle iletişime geçebilecek. Ayrıca ağ üzerindeki farklı modüllerle gençler kariyer merkezlerindeki kariyer danışmanlarından randevu alabilecek. Kariyer Merkezleri ve 'Yetenek Kapısı' üzerinden öğrenci ve işveren arasındaki iletişim sürekli takip edilebilecek.

Kariyer Merkezleri; öğrenci/mezunları ve işverenler ile olan iletişimlerini, düzenledikleri kariyer etkinliklerini ve kariyer danışmanlığı oturumlarını planlayıp, yürütüp, takip edebilecekleri gibi, öğrenci/mezunları için yarattıkları kariyer imkânları tüm öğrenci ve mezunlarına ulaşabilirler.

Öğrenciler ise bu platformdan Kariyer Merkezleri ve işverenlerle doğrudan iletişim kurma imkânının yanı sıra gelecek kariyer planları için işverenler ve kariyer merkezleri tarafından sunulan hizmetlere çevrimiçi ortamda ulaşabilirler.

Yetenek Kapısı başvurusu nasıl yapılır?

1)  İlk adımda beta.yetenekkapisi.org adresine giriş yapılır.

2) İş başvurusu yapılmadan önce Yetenek Kapısı sisteminde isim, soy isim, e-mail adresi, telefon numarası ve eğitim bilgileri girilerek ve kayıt işlemi yapılır.

3) Kayıt işleminin ardından mail adresi üzerinden doğrulama işlemi yapılır.

4) Gelen özel linke tıklanarak şifre oluşturulur. Oluşturulan şifre ile yetenek kapısı iş ilanlarını görme ve başvuru yapma fırsatı yakalanır.

Öğrenci/mezunların neden bu platforma kaydolmaları gerektiğini açıklayan ve nasıl kayıt olabileceklerini gösteren ekler aşağıda sunulmuştur.