Ana içeriğe atla

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ KILAVUZU

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

BAŞARIYA DAYALI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

 

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik“Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge ”sine uygun olarak 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılında Kurumlararası (Başarıya Dayalı) yatay geçiş yoluyla 20 Ocak-24 Ocak 2020 tarihleri arasında Önlisans programlarına öğrenci başvuruları alınacaktır. (Yatay geçiş takvimi için tıklayınız)

Başvuru koşulları, başvuru için gerekli belgeler, başvuru şekli ve değerlendirme takvimi aşağıda gösterilmiştir.

  • Yatay geçiş ile ilgili soru ve sorunlarınızı aşağıdaki elektronik posta adresine bildirebilirsiniz. mgok@subu.edu.tr

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARI

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ SENATO ESASLARI için tıklayınız.

  1. Başvuru sırasında öğrencinin aynı düzeyde bir diploma programına kayıtlı olması gerekir.
  2. Yabancı öğrenci statüsünde bir diploma programına yerleşen öğrenciler ile lisans tamamlama (DGS) öğrencileri Başarıya Dayalı yatay geçiş yapamazlar.
  3. Başarıya Dayalı yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için öğrencinin kayıtlı bulunduğu diploma programında, tamamlamış olduğu dönemlere ait tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur.
  4. 1 yıl hazırlık ve kayıt donduran öğrenciler yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık okuyan veya kayıt donduran öğrenciler başvuru sırasında okullarından alacakları hazırlık okuduklarına dair belgeyi veya kayıt dondurma belgelerini mutlaka programa yüklemek zorundadır.
  5. Kurumlararası ve uluslararası yatay geçişlerde öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait Genel Not Ortalamasının (GNO) 100 üzerinden 75 veya 4 üzerinden 2.93 olması gerekir.
  6. Değerlendirmeye esas puan = [(Adayın yerleştiği programdaki Merkezi Yerleştirme Puanı / Geçiş yapılmak istenilen programın ilgili yıldaki taban puanı) * 100 * 0,60] + [Genel Not Ortalaması * 0,40]

 

BAŞVURU:

Başvurular 20-24 Ocak 2020 tarihleri arasında https://yataybasvuru.sabis.subu.edu.tr/ adresinden online (İnternet üzerinden) yapılacaktır.

İstenilen belgeler başvuru sistemine Jpeg veya Pdf olarak yüklenecek ve asıl belgeler kayıt hakkı kazanıldığında kayıt esnasında teslim edilecektir. Yüklenen belgelerin net biçimde okunur durumda olması gerekir.

Başvuru esnasında istenilen bilgiler eksiksiz ve doğru girilmelidir.

Başvurusu tamamlanan öğrenci başvuru çıktısını almak zorundadır.

Başvurusunu yapıp son hal veren öğrenci başvuru sistemine tekrar giriş yapamayacaktır. Herhangi bir değişiklik durumunda ilgili sorunlarınızı mgok@subu.edu.tr adresine bildirebilirsiniz.

Değerlendirme esnasında oluşabilecek sorunlar başvuru esnasında belirttiğiniz elektronik posta adresinize iletileceğinden postanızın aralıklı olarak kontrol edilmesi önerilmektedir.

 

GEREKLİ BELGELER:

  1. Öğrenci belgesi: Adayın kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, adayın başvuru sırasında halen kayıtlı öğrenci olduğunu gösterir yeni tarihli, onaylı, mühürlü  veya e-imzalı belge.
    1. Öğrenci belgelerinde adayın disiplin durumu ile ilgili bilgi bulunmalı. Bulunmuyorsa, adayın disiplin durumunu belirtir belge ek olarak sunulmalı.
  2. Transkript: Adayın kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi. (Onaylı, mühürlü veya e-imzalı)
  3. Transkript, not sistemi ve öğrenim dili hakkında açıklayıcı bilgi içermiyorsa, bu bilgileri içeren belgeler transkripte eklenmeli.
  4. Ders Planı: Öğrenim gördüğü yıllara ait ders planı
  5. ÖSYM Yerleştirme Belgesi: Kayıtlı olduğu programa yerleştiğini gösterir belge.(İnternet çıktısı)
  6. ÖSYM Sonuç belgesi: (tüm puan türlerinizi gösterir belge)
  7. II. Öğretimden, I. Öğretime yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin, ayrılacağı Yükseköğretim Kurumundan; Güz veya Bahar yarıyılın da sınıfının ilk % 10’ununa girdiğine dair resmi belgenin aslı veya resmi onaylı fotokopisi.
  8. Hazırlık okuduğuna dair belge (Hazırlık sınıfında eğitim gören öğrenciler için)
  9. Kayıt dondurduğuna dair belge (Kayıt donduran öğrenciler için)