Üniversite senatomuz 2023 Bahar Dönemi Final sınavlarının "şeffaflık ve denetlenebilirlik" ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılması kararı aldı.

Sınavlar aşağıda belirtilen kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Öğrenciler için Çevrimiçi Sınav Kuralları
1.    Sınav güvenliği açısından öğrencilerin tam ekrandan çıkması, ayrı pencere açması, ekran görüntüsü alması, ikinci bir cihazda oturum açması vb. engellenecektir.
2.    Öğrenci bilgisayarlarındaki kameralar sınav süresince açık olacaktır.
3.    Öğrencinin çevirimiçi sınavdaki her türlü işlemi kayıt altına alınacaktır.
4.    Sorular üzerinde öğrencinin numarasının yer aldığı bir filigran yerleştirilecektir.
5.    Sınav esnasında sorularda geriye dönüş olmayacaktır.
6.    Mesleki Uygulamalar ve Bitirme sınavları jüri eşliğinde çevirimiçi  olarak yapılacaktır.
7.    Bilgisayar vb. teknik imkanı olmayan öğrencilere birimlerinde gerekli destek sağlanacaktır.
8.    Mazeret sınavlarına belgelendirmek kaydı ile girebilecektir.