Ana içeriğe atla

Ramazan ayında yardımlaşmanın ve sohbet sofralarının bir örneği de Sakarya’da yaşanıyor. Bir grup akademisyenin ve gönüllünün başlattığı “askıda iftar” ile üniversiteli öğrencilerle iftar sofrası paylaşıldı.

Geçen yıl bir öğrenci grubunun bisküvi, peynir ve ekmekle sahur yaptığının duyulmasıyla harekete geçen akademisyenler askıda iftar adı verdikleri iftar sofralarını öğrencilere açtılar. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi  ( SUBÜ) ve Sakarya Üniversitesi ( SAÜ) öğretim üyeleri ve bir grup gönüllü hayır severler Ramazan Ayı’nın bereketini öğrencilerle birlikte yaşadı.  Hayırseverler geçen yıl daha az sayıdaki öğrenciyi iftar sofrasında ağırlarken bu yıl, kapsamlı bir iftar programıyla hep birlikte dua edip, iftar yaptılar. İftarın ardından öğrencilere Türk ve Dünya edebiyatından eserlerden oluşan hediyeler de takdim edildi.

Üniversite Dostu Şehir

Türk öğrencilerin yanı sıra Balkanlar ve Asya’dan da gelen öğrenciler Sakaryalıların misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettikleri ifadelerinde, Sakarya’da öğrenci olmaktan duydukları memnuniyeti de dile getirdiler. SUBÜ ve SAÜ’lü akademisyenler ve hayırseverler de Sakarya’nın bir huzur şehri olduğunu, güzel gönüllü insanlarla güzel işlerin yapılmaya devam edileceğini belirten değerlendirmeler yaparak gelecek yıl daha kapsamlı bir iftar sofrasında buluşmayı dilediler. Sakarya’nın ve Sakaryalıların “öğrenci dostu” olarak anılması ve bu gençlerin mezun olduktan sonra Sakarya’yı sevgiyle, duayla anması için pek çok fırsat olduğunu söyleyen akademisyenler, “ bizler öğrencilerimizle gönül köprülerinin herkes için güzellikler getireceğine inanıyoruz” ifadelerinde bulundular.