Toyota Boshoku İşbirliği

Toyota-Boshoku firmasının Yaskawa Mottoman 1400N endüstriyel kaynak robotunun Üniversitemiz Teknoloji Fakültesine hibesi için protokol imzalanmıştır.

Teknoloji Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf ÇAY ev sahipliği yapmıştır. Firma adına Ar-Ge Merkezi Yetkisi Hülya Akyıldız  ve Üretim Sorumlusu İbrahim Bahadır Çelik katılmıştır.

Programa Dekanımızın kurumumuz adına yaptığı teşekkür konuşması ile başlanmıştır. Tanışma ve Üniversitemizin sahip olduğu birimler, bölümler ve 3+1 ve 7+1 programları ile ilgili bir tanıtım yapıldıktan sonra; Prof. Dr. Zafer TATLI yürütücülüğünde Federal Elektrik firması ve Doç. Dr. Fatih ÇALIŞKAN yürütücülüğünde Optimak firması ile TÜBİTAK 2244 programı kapsamında kabul edilen proje önerileri ve ilgili programa dair bilgi verilmiştir.

Firma temsilcisi firmaya ilişkin kısa bir tanıtım gerçekleştirmiş ve Üniversitemizden ve Öğrencilerimizden beklentileriyle ilgili bir değerlendirmede bulunmuştur.

İki kurum arasında gerçekleştirilebilecek işbirliği ve ortak çalışma alanları hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuş ve Robot Hibesi için protokol imzalanmıştır.