Önlisans Ortalamaya Göre Yatay Geçiş Duyurusu

ÖNLİSANS ORTALAMAYA GÖRE YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖN LİSANS PROGRAMLARI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

(ORTALAMAYA GÖRE YATAY GEÇİŞ)

Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi yapılması Esaslarına ilişkin Yönetmelik hükümlerine uygun olarak,  2018-2019 eğitim-öğretim yılı Bahar Yarıyılı Üniversitemiz Önlisans programlarına Kurumlar Arası Yatay Geçiş ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihi, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda çıkartılmıştır.

Lisans Programlarına kontenjan açılmamıştır. Başvuru alınmayacaktır.

BAŞVURU:

Başvurular  28 Ocak-30 Ocak 2019 tarihleri arasında;

yatay.basvuru.sabis.sakarya.edu.tr

adresinden online olarak yapılacaktır.

2018-2019 öğretim yılı Bahar yarıyılında Ortalamaya Göre Yatay geçiş yoluyla kabul edilecek programlara başvuru işlemleri başvuru tarihleri içerisinde kesintisiz bir şekilde internet üzerinden online olarak yapılacaktır.

• Kontenjanlara başvurular sadece online olarak yapılacak olup, online başvuru sırasında doldurulan bilgiler adayın beyanı olarak kabul edilecektir. Başvuru Sırasında evrak teslim edilmeyecektir.
  • Belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan adaylar herhangi bir hak talep edemez.
  • Başvuru sonuçları www.subu.edu.tr ilan edilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER (Online Başvuru esnasında Yükleme Yapılacaktır.)

- Öğrenci Belgesi

- Not Durumu Belgesi (Transkript): Başvuran öğrencilerin ayrılacağı kurumdan alacağı bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren resmi belge

- Kurumundan alacağı Ders Planı fotokopisi ya da “bulunduğu döneme kadar bütün derslerini almış ve başarmıştır” yazısı.

- Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM yerleşme belgesinin fotokopisi

- Disiplin cezası almadığına dair belge

- Kayıt Dondurma Yazısı (Kayıt Donduran Öğrenciler İçin)

--Yabancı Dil Hazırlık sınıfında öğrenim görenlerin Yabancı Dil Hazırlık sınıfını okuduğuna ilişkin belgesinin onaylı fotokopisi.

- I. Öğretim kontenjanı için başvuru yapacak II. öğretim öğrencileri a girdiklerine dair yazı.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ:

Başvuru Tarihi                                                            : 28 Ocak -30 Ocak 2019

Sonuçların İnternet Sayfasında İlanı                          : 01 Şubat 2019

Asil Kayıt                                                                    : 04 Şubat-05 Şubat 2019

Yedek Kayıt                                                               : 07 Şubat-08 Şubat 2019