asdasd
Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

6 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, görevi tedviren yürüten Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın’dan devraldı. Sakarya Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen devir teslim töreninde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Senato Üyeleri de hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı tebrik ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Yalçın, “Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve ekibi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin kurulmasından sonraki süreçte çok büyük destek verdiler.  Hocamızın da rektör olarak atanmasının yeni üniversitenin kuruluş ve yapılanma sürecinin devamlılığı açısından da çok önemli olduğunu görüyorum. Bu şehrin birbirini tamamlayan ve birbirine her daim destek verecek iki üniversitesi var. Hocamızı kutluyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yeni kurulan üniversiteler arasında bulunmasına rağmen iyi bir yol kat ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi gerek ülkemiz ve ilimiz için, gerekse akademik ve idari personelinden öğrencilerine kadar herkes için hayırlı uğurlu olsun. Sakarya’nın artık iki üniversitesi var. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak ülkemiz hedefleri doğrultusunda, Sakarya’nın potansiyellerini de dikkate alarak, kısa süre içerisinde üniversitemizin yapılanmasını tamamlamayı ve sonrasında “akademik çalışmalarıyla iş dünyasının sorunlarına çözümler üreten, ayrıca yine iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda gerekli teorik bilgi ve uygulama becerisine sahip nitelikli bireyler yetiştiren” bir üniversite olma misyonunda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu görevi şahsıma layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tedviren rektörlük görevini yürüten Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.