asdasd
Sıkça Sorulan Sorular

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile ilgili sıkça sorulan soruları aşağıda bulabilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz farklı hususlar varsa iletişime geçebilirsiniz

(harici sorularınız için tıklayınız...)

1- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ne zaman kuruldu?

18 Mayıs 2018

2- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin kısaltması nedir?

SUBÜ

3- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin yapısı nasıl oluşuyor?

SUBÜ 1 Enstitü, 3'ü aktif 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 11'i aktif 15 Meslek Yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.

4- SUBÜ'nün kurulma süreci hakkında bilgi verir misiniz?

SUBÜ, 7141 Sayılı Yasa kapsamında Sakarya Üniversite'sinden ayrılan bir üniversitedir.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan bazı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları bu yasa çerçevesinde yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Ayrıca yine yasa gereği ek olarak 1 enstitü ve 4 fakültenin daha kurulmasına karar verilmiştir.

5- SUBÜ'ye bağlı okulların yerleşkesi/kampüsü nerede bulunuyor?

Sakarya Üniversitesi'nden bölünerek oluşan bir üniversite olması asabiyle tüm SUBÜ birimleri, Sakarya Üniversitesi bünyesindeki mevcut konumlarında faaliyetlerine devam etmektedirler.

6- SUBÜ idari birimleri nerede?

SUBÜ idari birimleri aynı akademik birimlerinde olduğu gibi Sakarya Üniversitesi'ndeki mevcut konumlarında faaliyetlerine devam etmektedirler.

7- Yer değiştirecek birim var mı?

İlgili kanunla birlikte SUBÜ'ye bağlanan Teknoloji Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi, Sakarya Üniversitesi Kampüsü'ndeki konumlarında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmekte olup, uzun vadede bir değişiklik öngörülmemektedir.

8- Teknoloji Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi ne zaman taşınacak?

Her iki fakültenin de mevcut alt yapıları hususunda, en az şu andaki eşdeğer karşılıklarının tamamlanması sonrasında taşınma sürecinin başlaması öngörülmektedir. Bu kapsamda, her iki fakülte de uzun bir süre Sakarya Üniversitesi'ndeki mevcut konumlarında faaliyetlerine devam edeceklerdir.